Huis Brakel

Brakel

Bekijk aanlegplaats Brakel

Het Huis Brakel maakt onderdeel uit van het huidige landgoed Brakel en werd in 1768 voltooid. Het huis werd gebouwd nabij de ruïne van Kasteel Brakel. Dit kasteel verviel in de loop van de achttiende eeuw tot een ruïne. Dankzij een erfenis kwam Brakel in het jaar 1809 in het bezit van Wilhelmus van Dam van Brakel. Hij vormde het huis en het landgoed op de manier zoals dat tegenwoordig nog altijd bestaat.

Huis Brakel is in een neoclassicistische bouwstijl gebouwd en is sinds eind 2014 in het bezit van Stichting Het Geldersch Landschap. Daardoor zijn landgoed, ruïne en huis sinds lange tijd weer verenigd onder één en dezelfde eigenaar. Het is het doel van de organisatie om het monumentale pand te behouden en te onderhouden voor de toekomst.

Het Huis vervult diverse functies, waarvan de dorpshuisfunctie het meest voornaam is. In Huis Brakel worden ook regelmatig huwelijksvoltrekkingen of andere evenementen georganiseerd.

Aanlegplaats

Brakel

Brakel is te vinden in het rivierkleigebied van de Bommelerwaard. Het dorp is door zijn ligging aan ... Bekijk alle aanlegplaatsen

Huis Brakel