Gasthuiskapel

Zaltbommel

Bekijk aanlegplaats Zaltbommel

De Gasthuiskapel wordt gezien als één van de mooiste gebouwen uit de karakteristieke historische binnenstad van Zaltbommel. De uit 1316 afkomstige kapel  is befaamd door de bijzondere akoestiek en is dan ook een begrip bij liefhebbers van klassieke kamermuziek.

Sinds de restauratiewerkzaamheden in 2004-2005 is de in 1850 aangebrachte verdiepingsvloer voor een groot gedeelte weggehaald, net als de geplaatste tussenwanden. Zodoende is de kapel en het tongewelf in al zijn eenvoud en als geheel weer te ervaren.

In de gasthuiskapel worden regelmatig festivals, klassieke concerten en repetities, toneel- en dansvoorstellingen en exposities georganiseerd. Ook lezingen en presentaties zijn voor de Gasthuiskapel zeker geen uitzondering.

De Gasthuiskapel is bovendien een prachtige locatie voor zakelijke bijeenkomsten en presentaties, maar ook voor bijvoorbeeld een jubileum, trouwerij of doopfeest is de kapel uitermate geschikt. Je evenement is, begeleid met de kenmerkende Bommelse gastvrijheid, aan het personeel van de Gasthuiskapel, toevertrouwd.

Meer informatie over de Gasthuiskapel vind je hier

Aanlegplaats

Zaltbommel

Aan de oevers van de Waal is vestingstad Zaltbommel één van de grootste trekpleisters. De stad ken... Bekijk alle aanlegplaatsen

Gasthuiskapel