Gevangenpoort

Woudrichem

Bekijk aanlegplaats Woudrichem

Het vestingstadje Woudrichem ademt geschiedenis. Daarvan is de Gevangenpoort ook een uitstekend voorbeeld. Deze waterpoort is de enige overgebleven waterpoort  die deel uitmaakte van de vestingwerken.

De Gevangenpoort werd gebouwd na het jaar 1573. In dat jaartal stond de stad namelijk in brand. De poort behoort tot een omwalling die in 1580 is aangelegd. Ten tijde van de Middeleeuwen had het vestingstadje een ommuring. Daarin bevonden zich vijf stadspoorten. Een uitgekraagde erkertoren op de noordoosthoek geeft de Gevangenpoort zijn karakteristieke uiterlijk.

In de negentiende eeuw fungeerden de vertrekken in de poort als een gevangenis, maar tegenwoordig wordt het bouwwerk gebruikt als restaurant. Deze is in het najaar van 2008 helemaal verbouwd en opnieuw stijlvol ingericht. In het restaurant spelen de seizoenen een belangrijke rol.

Ook het grote aantal streekproducten, de twee rivieren en de natuur bieden inspiratie voor de gerechten. De Gevangenpoort is daarmee, in tegenstelling tot zijn eerste doel, een perfecte plaats om eens met volle teugen te genieten van Woudrichem.

Aanlegplaats

Woudrichem

Woudrichem is een prachtig, authentieke vestingstad, gesitueerd waar de Waal zich mengt met de Afged Bekijk alle aanlegplaatsen

Gevangenpoort