Gorcums Museum

Gorinchem

Bekijk aanlegplaats Gorinchem

Het Gorcums Museum, gevestigd op de Grote Markt, is sinds 1995 gevestigd in het oude stadhuis van Gorinchem.  Het stedelijk museum van de vestingstad Gorinchem beschikt over een uitgebreide collectie over de geschiedenis van de stad. Deze komt uitgebreid aan bod op de eerste verdieping.

Hier is een overzicht van de Middeleeuwen tot het heden. Daarin hebben de strijd tegen het water, de Martelaren, burgemeester Van Rappard, de vestingwerken en portretten van bekende en onbekende inwoners van Gorinchem een belangrijke plaats gekregen. Ook beschikt het Gorcums Museum over een verzameling kunst uit Gorinchem, uit de periode vanaf de 17e eeuw tot de tegenwoordige tijd.

De 17e eeuwse meesters die Gorinchem rijk was zoals Gerard van Kuyll, Jan Meerhout en Abraham Bloemaert krijgen in het museum alle ruimte, maar ook werken van Gorinchemse kunstenaars uit de twintigste eeuw, zoals Jan van Munster, Peter Struycken en Ad Dekkers, worden er niet vergeten.

Ook organiseert het Gorcums Museum regelmatig wisseltentoonstellingen, waardoor je bij ieder bezoekje weer verrast wordt.

Aanlegplaats

Gorinchem

Gorinchem, gelegen aan de rivieren de Linge en de Boven-Merwede, is de grootste authentieke vesting ... Bekijk alle aanlegplaatsen

Gorcums Museum