Gorinchem

Bekijk alle aanlegplaatsen

Gorinchem, gelegen aan de rivieren de Linge en de Boven-Merwede, is de grootste authentieke vesting van Nederland. De stad in de provincie Zuid-Holland is doordrenkt van historie en daarmee is Gorinchem een verplichte stop op je route over de Waal. 

De Middeleeuwse stad groeide rond 1600 uit tot een ‘moderne’ vesting. Destijds woedde de tachtigjarige oorlog in volle hevigheid. De vesting moest ervoor zorgen dat Gorinchem beschermd bleef tegen de Spanjaarden en de vestingstad werd in het rampjaar 1672 een belangrijk onderdeel van de Oude Hollandse Waterlinie. Ook in de Nieuwe Hollandse Waterlinie werd Gorinchem gezien als een strategisch bolwerk. Ook heeft het militaire leven een blijvend stempel op de garnizoensstad gedrukt.    

Het sfeervolle en bruisende centrum is de ideale uitvalsbasis om eens even lekker te genieten van de stad die bovendien vele bezienswaardigheden kent. Wat te denken bijvoorbeeld van de Grote Kerk, de Kruitmagazijnen, het Gorcums Museum, de Lingehaven en de Vestingwallen? Gorinchem is bovendien uitstekend bereikbaar. De stad heeft zijn eigen treinstation dat tot het traject Dordrecht – Geldermalsen behoort en vanwege zijn ligging aan de rijkswegen A27 en A15 is Gorinchem.

Bezienswaardigheid

Grote Kerk

Gorinchem beschikt over een aantal kerken en daarvan is de Grote Kerk waarschijnlijk de meest bekend... Lees meer

Bezienswaardigheid

Kruitmagazijnen

Over de hele vesting Gorinchem lagen vroeger meerdere buskruitmagazijnen verspreid. Deze magazijnen ... Lees meer

Bezienswaardigheid

Gorcums Museum

Het Gorcums Museum, gevestigd op de Grote Markt, is sinds 1995 gevestigd in het oude stadhuis van Go Lees meer

Bezienswaardigheid

Lingehaven

In de historische binnenstad van Gorinchem is de Lingehaven een ideale uitvalsbasis voor de plezierv... Lees meer

Bezienswaardigheid

vestingwallen

In de vestingstad Gorinchem hebben zich in de loop der jaren veel historische gebeurtenissen afgespe... Lees meer

Parkeren

Net buiten de waterpoort in Gorinchem is ruime parkeergelegenheid voorhanden op een paar honderd meter van de aanlegsteiger. Kun je meteen genieten van de mooie boulevard.

Navigeer naar parkeerplaats

Aanlegplaats Gorinchem

Gorinchem

Op loopafstand van het authentieke en historische stadscentrum van Gorinchem begint zich de aanlegplaats van de veerdienst. Je loopt zo de vesting binnen en kan er direct genieten van alles wat Gorinchem te bieden heeft.

Navigeer naar aanlegplaats