Lingehaven

Gorinchem

Bekijk aanlegplaats Gorinchem

In de historische binnenstad van Gorinchem is de Lingehaven een ideale uitvalsbasis voor de pleziervaart. Door Gorinchem’s ligging aan de Merwede heeft de Linge doorgaans een grote aantrekkingskracht op toeristen.

De passantenhaven is  ontstaan door de bebouwing van de oevers van de Linge. In het jaar 1981 werd de Lingehaven op de lijst van beschermde monumenten gezet, tegenwoordig geldt het zelfs als Rijksmonument en staat het officieel te boek als ‘Object van historische betekenis in verband met de stedenbouwkundige structuur van de stadskern.’

In het jaar 1988 werd de Lingehaven en de bijbehorende jachtensluis na een grootscheepse renovatie opgeleverd. De pleziervaart is daardoor nu op dezelfde plek als waar voorheen de beroepsvaart floreerde.

51.827061, 4.975435Bovendien kun je vanuit de Lingehaven makkelijk bijvoorbeeld de diverse terrassen, winkels of restaurants in het sfeervolle, historische centrum van Gorinchem bezoeken.

Aanlegplaats

Gorinchem

Gorinchem, gelegen aan de rivieren de Linge en de Boven-Merwede, is de grootste authentieke vesting ... Bekijk alle aanlegplaatsen

Lingehaven