02 June 2019 - 01 September 2019

Ammerzoden

Bekijk alle events

Ontdek de Middeleeuwen

Na een mooie tocht over de Waal staan jullie vanaf de haven binnen een half uur fietsen aan de poort van één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van ons land. 

Bezichtig het rond 1300 gebouwde kasteel Ammersoyen met eenrondleiding of ontdek het op eigen gelegenheid. Voor kinderen is er een leuke speurtocht.

Je ziet er onder meer detorenkamers, de indrukwekkende ridderzaal en het vrouwenverblijf. Via trappen in metersdikkemuren bereik je de museumzolder waar de archeologische vondsten uit de grachteen beeld geven van de geschiedenis van Ammersoyen. In de wapenkamer kunnen jullie onderdelen van een harnas uitproberen. En in de poortkamer is een film en het replica pronkharnas van de hertog van Gelre te zien. 

Een bezoek aan Ammersoyen is een bezoek aan de Middeleeuwen compleet met schatkisten, plonsplees en vele spannende luikjes en muurtrappen. 

Neem na afloop een kijkje in de kasteelwinkel. Op de voorburcht kun je in het Koetshuis terecht voor een lunch, een drankje of een versnapering. 

Het kasteel is geopend dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. 

Bekijk alle informatie op: www.glk.nl/ammersoyen

Vaargerelateerde voorwaarden: Korting bij vertoon van ticket

Aanlegplaats

Zaltbommel

Aan de oevers van de Waal is vestingstad Zaltbommel één van de grootste trekpleisters. De stad ken... Bekijk aanlegplaats

Organisator: Kasteel Ammersoyen (Website)

Ammerzoden

Kasteellaan 1
5324JR, Ammerzoden

Navigeer naar event