Oude stadhuis Woudrichem

Woudrichem

Bekijk aanlegplaats Woudrichem

‘t Oude Raedthuys, dat vroeger fungeerde als het stadhuis van Woudrichem, is het voormalige gemeentehuis van de vestingstad. Het gebouw dat is erkend als rijksmonument dateert uit de zestiende eeuw. En dat is te zien wanneer je een bezoekje brengt aan het prachtige, statige en vooral authentiek ogende voormalig stadhuis.

Aan de voorgevel van het gebouw bevindt zich een bordes met daaraan twee trappen. Op de balustrade zijn schildhoudende leeuwen afgebeeld. In de voorgevel van ‘t Oude Raedthuys is een steen in de vorm van een cartouche met het jaartal 1592 te zien. Het stadhuis zelf werd in 1957 gerestaureerd en tegenwoordig doet het dienst als trouw- en feestlocatie en restaurant.

Die drie functies zijn perfect te combineren, aangezien ’t Oude Raedthuys bestaat uit drie verschillende verdiepingen. Ook is er een terras, vanaf waar je de vestingstad, vooral op zonnige dagen, in zijn volle glorie kunt aanschouwen.

Aanlegplaats

Woudrichem

Woudrichem is een prachtig, authentieke vestingstad, gesitueerd waar de Waal zich mengt met de Afged Bekijk alle aanlegplaatsen

Oude stadhuis Woudrichem

Oude stadhuis Woudrichem

Navigeer naar bezienswaardigheid