Sint-Maartenskerk

Zaltbommel

Bekijk aanlegplaats Zaltbommel

De Sint-Maartenskerk is een iconisch en imposant gebouw. Het is de hoogste locatie van Zaltbommel en omstreken en de karakteristieke toren van de kerk is dan ook al van grote afstand zichtbaar. Het rijksmonument werd in de veertiende en vijftiende eeuw gebouwd en behoort tot de best bewaarde voorbeelden van de Nederrijnse late gotiek. De in Zaltbommel geboren Gisbert Schairt is één van de grote bouwmeesters. De Sint-Maartenskerk wordt, ondanks zijn imposante voorkomen, gezien als een sfeervolle kerk, die gedecoreerd is met meer dan vijftig Middeleeuwse gewelfschilderingen, die zorgvuldig in middeleeuwse stijl  zijn gerestaureerd.

Voor meer uitgebreide informatie voorafgaand aan je bezoek, raden we je aan om de website van de Sint-Maartenskerk te bekijken. Daarop zijn de agenda, de contactgegevens en mogelijkheden tot activiteiten te vinden. De kerk wordt regelmatig gebruikt voor concerten, scholenprojecten, speurtochten of andere evenementen, dus je kunt het beste eerst even de agenda raadplegen om te weten wat er op de desbetreffende datum in de kerk te doen is.

Aanlegplaats

Zaltbommel

Aan de oevers van de Waal is vestingstad Zaltbommel één van de grootste trekpleisters. De stad ken... Bekijk alle aanlegplaatsen

Sint-Maartenskerk