Slot Loevestein

Loevestein

Bekijk aanlegplaats Loevestein

Slot Loevestein is één van de meest bekende historische kastelen in de regio en wellicht van Nederland.

Nationaal werd het Slot bekend door het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot, maar de historie van Slot Loevestein is nog vele malen rijker. Dat kan ook niet anders; de opdracht om het Slot te bouwen werd al rond 1357 gegeven.  Destijds werd het gebruikt als woonhuis, maar toen het daarna in het bezit van de heer van Holland kwam, veranderde die functie ingrijpend.

Slot Loevestein werd een verdedigingswerk. Het kasteel deed nadien dienst als staatgevangenis. Hugo de Groot was daarin de meest befaamde gevangene. Hij kon, zoals bekend, na twee jaar vluchten dankzij een boekenkist. In de jaren 1925 tot en met 1986 werd het Slot gerestaureerd en momenteel heeft het de status van rijksmonument.

Daarnaast doet het dienst als rijksmuseum en als de ultieme locatie voor trouwerijen, feesten en andere evenementen. Ook is Slot Loevestein zelf een escaperoom, wat een bijzondere ervaring is.

Aanlegplaats

Loevestein

Op je route over de Waal is Loevestein een van de meest bekende plaatsen. Met natuurlijk het gelijkn... Bekijk alle aanlegplaatsen

Slot Loevestein