Stadshaven Woudrichem

Woudrichem

Bekijk aanlegplaats Woudrichem

De stadshaven van Woudrichem is van oudsher een belangrijke plaats in de vestingstad. De oorspronkelijke haven slibde eeuwen geleden al dicht en werd een recreatiestrand en speelweide.

Aangezien het water in de rivieren in het jaar 1995 tot bedreigende hoogte steeg, werd er door ingenieurs van Rijkswaterstaat een plan bedacht om de rivieren wat meer de ruimte te geven. Destijds kwam het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch met het idee om de voormalige haven van Woudrichem weer op te diepen. Deze werd hergraven, met als doel om de rivier tijdens hoog water de ruimte te kunnen geven.

Het was wel zaak dat de haven historisch verantwoord zou zijn en daar werd door de stichting Menno van Coehoor, de Bond Heemschut en de Rijksdienst van Monumentenzorg scherp het oog op gehouden. Tijdens de graafwerkzaamheden zijn een aantal unieke vondsten gedaan, waaronder een deel van een wapenuitrusting dat waarschijnlijk stamt uit de tijd van de tachtigjarige oorlog.

De stadshaven van Woudrichem is tegenwoordig weer helemaal in ere hersteld en in gebruik als haven en biedt plaats aan een twintigtal moderne jachten. 

Aanlegplaats

Woudrichem

Woudrichem is een prachtig, authentieke vestingstad, gesitueerd waar de Waal zich mengt met de Afged Bekijk alle aanlegplaatsen

Stadshaven Woudrichem

Stadshaven Woudrichem

Navigeer naar bezienswaardigheid