Visserij- en Cultuurhistorisch Museum

Woudrichem

Bekijk aanlegplaats Woudrichem

Lange tijd was Woudrichem één van de belangrijkste vissersplaatsen. Je zult bij een bezoek aan het vestingstadje zelf ondervinden dat deze voorgeschiedenis nog altijd een belangrijke rol speelt.

Een plaats waar de rijke visserij- en cultuurhistorie van Woudrichem helemáál levend wordt gehouden, is het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum. Het idee voor dit museum is afkomstig van een groep enthousiaste inwoners. Zij startten destijds met het inzamelen van historisch materiaal, gerelateerd aan de riviervisserij. Die zoektocht leverde zoveel materiaal op, dat men besloot om er een museum aan te wijden.

Het museum beschikt over een uitgebreide collectie, die in afzonderlijke afdelingen zijn opgedeeld. Daarin worden verschillende technieken getoond aan de hand van uitleg, foto’s en modellen. Ook staan er originele vissersscheepjes opgesteld, een werkplaats, touwbaan, een smederij en allerlei gebruiksvoorwerpen en worden de oude ambachten in leven gehouden door middel van cursussen zoals mandenmaken, nettenbreien en zeilmaken.

Het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum is een aanrader wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het prachtige stadje Woudrichem.

Aanlegplaats

Woudrichem

Woudrichem is een prachtig, authentieke vestingstad, gesitueerd waar de Waal zich mengt met de Afged Bekijk alle aanlegplaatsen

Visserij- en Cultuurhistorisch Museum

Visserij- en Cultuurhistorisch Museum

Navigeer naar bezienswaardigheid