Vuren

Bekijk alle aanlegplaatsen

Bij je tocht over de Waal kom je als liefhebber van de historie van deze streek volledig aan je trekken in Vuren. Het Gelderse dorp is bij het grote publiek vooral bekend van het gelijknamige fort.

Dit fort, dat is erkend als Rijksmonument, werd aangelegd in de jaren 1844-1849 en was onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vuren is een klein dorpje, maar had vroeger toch zijn eigen gemeente. Deze gemeente Vuren hield op 1 januari 1986 op te bestaan en ging samen met Asperen, Heukelum en Herwijnen op in Lingewaal. In 1995 en 1998 moest de Waaldijk, een belangrijke toevoer richting Vuren, als gevolg van dreigende dijkdoorbraken verhoogd en verzwaard worden.

Vuren kent een rijke historie en daarin zijn ook watersnoden geen zeldzaamheid. Wanneer je alles over Vuren en zijn geschiedenis wilt weten, raden we je een bezoekje aan Fort Vuren aan.

Bezienswaardigheid

Fort Vuren

Met Fort Vuren beschikt deze regio over een bouwwerk dat wijd en zijd bekend is bij liefhebbers van ... Lees meer

Parkeren

Het parkeren om het veer te betreden is bij de locatie Vuren een fluitje van een cent. De parkeerplaatsen bevinden zich pal tussen Fort Vuren en de aanlegplaats in, op loopafstand.

Navigeer naar parkeerplaats

Aanlegplaats Vuren

Vuren

Net als bij de aanlegplaats voor Loevestein biedt ook de aanlegplaats bij het tegenoverliggende Fort Vuren een bijzonder uitzicht. Als je de Waaldijk op stapt, zie je vooral veel bomen en bebossing, maar wanneer je verder loopt is Fort Vuren niet te missen.

Navigeer naar aanlegplaats