Zaltbommel

Bekijk alle aanlegplaatsen

Aan de oevers van de Waal is vestingstad Zaltbommel één van de grootste trekpleisters. De stad kent tal van interessante bezienswaardigheden, culturele uitstapjes en horecagelegenheden. Dankzij zijn rijke geschiedenis ademt de binnenstad bovendien authenticiteit en historie.

Een voorbeeld van de klassieke uitstraling van de stad, zijn de gootspoken. Deze beeldjes kun je in de hele binnenstad vinden. Ze zitten, liggen of hangen aan de dakgoten van zo’n dertig huizen in het centrum van Zaltbommel. In het Gootspokenrouteboekje, verkrijgbaar via Trip Bommelerwaard, staan alle adressen waar deze beeldjes verstopt zijn.

Met zijn historie als vestingstad is de binnenstad van Zaltbommel  sowieso één van de plaatsen die je absoluut moet bezoeken wanneer je geïnteresseerd bent in een interessante en informatieve tour. De Sint-Maartenskerk, de stadswallen, het Stadskasteel, de  Waterpoort; het zijn zomaar een aantal bezienswaardigheden die meer dan de moeite zijn om te bekijken.

En wanneer je dan toch je ogen uit kijkt in Zaltbommel, ga dan vooral ook even langs bij één van de horecagelegenheden die de stad rijk is. In de Zaltbommelse Stadsbrouwerij kun je heerlijk genieten van de vele bieren die daar geschonken worden. De vestingstad beschikt ook over tal van andere restaurants en café’s. Deze zijn te vinden via Tripadvisor.

Ook op cultureel gebied biedt de stad voor ieder wat wils. In Theater De Poorterij staan vele artiesten, acts en shows op de planken, de Bommelse kunstroute – deze wordt tweemaal per jaar georganiseerd - leidt je langs de diverse kunstenaars die deze regio rijk is. Bovendien kan iedere cultuurliefhebber in 2019 nog extra zijn hart ophalen. Dit jaar staat van 1 juni tot en met 14 september namelijk het Cultuurfestival Bommelerwaard op het programma. In die periode worden er allerlei activiteiten rondom cultuur, kunst en natuur georganiseerd.

Niet onbelangrijk; Zaltbommel is bijzonder goed bereikbaar. Het treinstation maakt deel uit van de spoorlijn Utrecht - ’s-Hertogenbosch  en door de ligging aan de A2 is de stad met de auto uitstekend bereikbaar. Parkeren is vervolgens mogelijk aan de Beersteeg.

Tenslotte is ook overnachten in Zaltbommel prima mogelijk. Het Van der Valk-hotel aan de A2 en de wat kleinere bed&breakfast-gelegenheden zijn daarvoor uitermate geschikt.

Bezienswaardigheid

De gootspoken

De Gootspoken mogen niet op het lijstje ontbreken wanneer je een cultureel uitstapje naar Zaltbommel... Lees meer

Bezienswaardigheid

Gasthuiskapel

De Gasthuiskapel wordt gezien als één van de mooiste gebouwen uit de karakteristieke historische b... Lees meer

Bezienswaardigheid

Stadswallen Zaltbommel

Zaltbommel beschikt over prachtige, karakteristieke Stadswallen. Deze zijn aangewezen als Rijksmonum... Lees meer

Bezienswaardigheid

Mikwe Zaltbommel

De stichting Mikwe ontfermt zich over de Joodse Erfenis in Zaltbommel. De stichting die is vernoemd Lees meer

Bezienswaardigheid

De Poorterij

In de Poorterij treden wekelijks artiesten vanuit het hele land op. Het knusse theater heeft een div Lees meer

Bezienswaardigheid

Sint-Maartenskerk

De Sint-Maartenskerk is een iconisch en imposant gebouw. Het is de hoogste locatie van Zaltbommel en Lees meer

Bezienswaardigheid

Bommelse Kunstroute

De Bommelse Kunstroute leidt je langs de vele kunstenaars die de regio Bommelerwaard rijk is. Het is... Lees meer

Bezienswaardigheid

Stadskasteel

De doorgewinterde cultuurliefhebber heeft met het Stadskasteel dé trekpleister bij uitstek gevonden Lees meer

Bezienswaardigheid

Stadsbrouwerij

In de Zaltbommelse Stadsbrouwerij en Proeflokaal Orion kun je genieten van de vele bieren die de bro... Lees meer

Parkeren

Parkeren voor opstappunt Zaltbommel doe je het best aan de Beersteeg.

Navigeer naar parkeerplaats

Aanlegplaats Zaltbommel

Zaltbommel

De aanlegplaats voor de veerboot in Zaltbommel is de prachtige authentieke haven in de stad. De haven is op loopafstand van het centrum en de gratis parkeerplaats aan de Beersteeg de ideale uitvalsbasis tijdens dit dagje uit.

Navigeer naar aanlegplaats